Des de l’1 de març, ja s’aplica la taxa pels duplicats de la targeta sanitària del Catsalut

La targeta sanitària continuarà essent gratuïta i la taxa de 7 euros s’aplicarà als duplicats per pèrdua, deteriorament o robatori

Restaran exempts de pagament de la taxa els casos de reposició per rectificació de dades d’identificació personal i les renovacions periòdiques que gestiona i promou l’Administració

Obtenir la targeta sanitària individual (TSI) continuarà essent un tràmit gratuït però a partir del dia 1 de març correspondrà pagar la taxa a totes aquelles sol·licituds de renovació i reposició de la TSI per causes no imputables a l’Administració, com són els casos de pèrdua, robatori o deteriorament.

D’aquesta manera entra en vigor la disposició addicional de la llei 2/2014 de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic per a la implantació de la taxa per renovació i reposició de la TSI del Servei Català de la Salut (CatSalut), aprovada al Parlament el passat 27 de gener.

En cas de necessitar un duplicat de la TSI caldrà que la persona s’adreci al seu CAP on iniciaran els tràmits. La persona haurà d’abonar els 7 euros a una entitat bancària i tornar al CAP amb el justificant de pagament. En aquell moment obtindrà un document provisional que servirà fins que rebi la nova targeta a domicili.

Les exempcions a pagar la taxa seran aquelles que es demanin per rectificar o canviar dades dels cognoms, sexe o data de naixement, és a dir, dades que afecten el codi d’identificació personal (CIP) de la targeta. També es consideraran excepcions les renovacions periòdiques que gestiona i promou la pròpia Administració.

Per qüestions tècniques, en aquesta primera fase d’implementació de la taxa, les gestions s’hauran de fer presencialment. En una fase posterior està previst que la tramitació i resolució es puguin fer telemàticament mitjançant un formulari web.

La TSI serveix per accedir amb total garantia als centres i els serveis, medicaments i altres prestacions. L’any passat es van emetre un total de 677.410 targetes, de les quals unes 400.000 haurien estat reedicions subjectes a la nova taxa (59%). Es tracta d’una mesura que ha de contribuir a la sostenibilitat del sistema sanitari català i la qualitat de les prestacions i dels serveis.

Per a més informació sobre l’aplicació i el procediment per sol·licitar la TSI, els ciutadans tenen a la seva disposició el telèfon 061 CatSalut Respon.

 

Font: Pàgina web Lleida

Advertisement
Aquesta entrada s'ha publicat en informació i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s