Modificacions en el calendari de vacunacions sistemàtiques

Calendari vacunacions sistemàtiques 2014El Govern va aprovar, el passat mes de juliol, unes modificacions en el calendari de vacunacions sistemàtiques.

Els canvis suposen una millora i ampliació del calendari actual afegint:

  • Una dosi de vacunació contra la meningitis C per evitar els casos en l’adolescència i joventut.
  • La vacunació enfront hepatitis A als 12 mesos i als 6 anys (com evolució del pla pilot de vacunació contra les hepatitis A i B).
  • La vacuna de la tos ferina en embarassades entre les setmanes 27 i 36 de gestació, per protegir els nadons, iniciada ja a principis d’aquest any.
  • Es retarda als 6 anys l’administració de la cinquena dosi de la vacuna contra la diftèria, el tètanus i la tos ferina (DTPa).
  • S’avança als 14 anys l’aplicació de la vacuna enfront la diftèria i el tètanus (Td), administrada fins ara entre els 14 i els 16.
  • S’amplia la banda d’edat d’entre els 3 i els 4 anys per a l’administració de la segona dosi de la triple vírica (XRP), que fins ara es recomanava administrar als 4.
  • Aquests tres canvis suposen una adaptació a la situació epidemiològica actual, administrant les dosi en el moment en que poden evitar més casos de malaltia, seguint el criteri del Consell Assessor de Vacunes, harmonitzat amb el Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut (CISNS).

Les actuacions en matèria de vacunacions són una prioritat en l’àmbit de la Salut Pública a Catalunya i s’inscriuen en un dels 5 reptes que marca el Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP). 

Font: web Lleida

Més informació: web departament de Salut

Aquesta entrada s'ha publicat en informació i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s