Presentació del Programa de tallers de RCP (Reanimació Cardiopulmonar) i DEA (Desfibril.lador Automàtic) als centres educatius de Tàrrega

Poster RCPEl dia 16 d’octubre a les 10 h al CAP de Tàrrega, coincidint amb el Dia Europeu de la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca, es portarà a terme la presentació oficial del Programa de Tallers de RCP (Reanimació Cardiopulmonar) i DEA (Desfibril.ladors Automàtics) als centres educatius de la ciutat de Tàrrega.

Aquest programa ha estat liderat per un grup d’infermers/es del CAP de Tàrrega i SEM. Amb la col.laboració del DYA i Creu Roja; i amb el suport del Consell Comarcal de l’Urgell i l’Ajuntament de Tàrrega.

Es tracta d’un programa de formació dirigit a les escoles i instituts, als cursos de 6è de primària i 4t d’ESO; i també per al professorat. El contingut està dissenyat de manera específica segons l’edat dels alumnes i amb un desenvolupament  pedagògic adaptat a cada curs.

Cada taller està estructurat d’una part teòrica, amb suport Powerpoint i d’una part pràctica amb ninots per realitzar les pràctiques. La duració de cada taller és d’una hora i mitja a dues hores aproximadament.

Els objectius de cada taller són:

  • Donar a conèixer el programa de RCP als centres educatius.
  • Facilitar una ràpida activació dels sistemes d’emergències.
  • Adquirir coneixements sobre que cal fer en una situació d’emergència.
  • Aprendre a reconèixer una persona en aturada cardiorespiratòria.
  • Adquirir els coneixements bàsics, tècniques i habilitats necessàries per actuar davant una aturada cardiorespiratòria.

 

Advertisement
Aquesta entrada s'ha publicat en actes, informació i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s