Canvis en la gestió i el control de les baixes per incapacitat temporal

L’1 de desembre de 2015,  va entra en vigor els canvis en la gestió i el control de les baixes per incapacitat temporal (IT), arran de l’aplicació del Reial decret 625/2014 desenvolupat per l’Ordre ESS/1187/2015. Els canvis més rellevants que introdueix la nova normativa són la freqüència en l’emissió dels comunicats de confirmació de la IT, que variarà en funció de la durada estimada de la baixa, i el fet que els comunicats s’han de donar sempre després de la valoració en una visita mèdica.

A partir d’ara, les baixes es poden classificar segons 4 durades estimades: molt curta, curta, mitjana o llarga. Si, en una visita mèdica, el metge valora que la baixa és de molt curta durada, emetrà la baixa i l’alta en el mateix moment. Els comunicats es donaran sempre després d’una visita mèdica.

Cal recordar, que les persones que hagin cursat baixa abans de l’1 de desembre no es veuran afectades per aquest nou decret i per tant seguiran els procediments de baixa anteriors.

Aquí us deixem el quadre explicatiu:Cartell noves baixes 2015

Aquesta entrada s'ha publicat en informació i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s