12 de maig: Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica

Dia Mundial Fibromialgia 2016Els objectius principals del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, que se celebra el 12 de maig, són donar a conèixer l’existència d’aquestes malalties, incidir en la necessitat d’investigar els factors de predisposició i de desencadenament, i destacar la importància de fer-ne la detecció precoç.

Recordem que, la fibromiàlgia és una malaltia que es caracteritza per dolor crònic generalitzat, no articular, i sensació dolorosa a la pressió d’uns punts sensibles específics i la síndrome de fatiga crònica és un desordre debilitant i complex caracteritzat per fatiga profunda que no millora amb el descans i que pot empitjorar per l’activitat física o mental. Ambdues afecten principalment les dones i s’han catalogat com l’epidèmia dolorosa del segle XXI.

Un any més, a Tàrrega, l’Associació de Persones amb Dolor Crònic (APADOC) i el CAP de Tàrrega han coincidit que la millor manera de donar conèixer aquestes malalties es repartint fullets informatius i donar personalment la informació. Per la qual cosa, durant tot el matí, al vestíbul del CAP hi haurà instal·lada una taula informativa.

Des d’aquí, volem donar les gràcies a la Noelia Soto (Regidora d’Acció Social) en representació de l’Ajuntament de Tàrrega per la seva visita i a tots/es els/les voluntaris/es i col·laboradors/es per la gran tasca que realitzen.

Per més informació, podeu clicar aquí.

Aquesta entrada s'ha publicat en activitats, informació i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s