Tàrrega: Dia Internacional de les Dones (8 de març)

Concurs de Lip Dub, conferències, tallers, exposicions i sessions pedagògiques a favor de la igualtat dona – home i contra la violència masclista per commemorar aquest dia

L’Ajuntament de Tàrrega commemorarà amb un extens calendari d’activitats el Dia Internacional de les Dones. La capital de l’Urgell oferirà durant tot aquest mes de març, diverses propostes de sensibilització fomentant la igualtat dona – home i la prevenció contra la violència masclista. El cicle integrarà conferències, tallers, exposicions i un concurs de “Lip Dub”. Amb el suport de l’Oficina Jove de l’Urgell i l’Institut Català de les Dones.

Fins al 12 de març, a la Biblioteca Comarcal. Exposició alertant d’estereotips sexistes i violència masclista als còmics. Mostra itinerant que reflexiona sobre com els còmics han retratat l’univers femení al llarg dels anys. Amb to pedagògic i alhora crític, s’alerta de la visió sovint estereotipada que es projecta de les dones com a personatges febles o com a objectes sexuals.

Divendres 10 de març (8 vespre, Casa Consistorial). Presentació dels vídeos del 3r Concurs de Lip Dub i lliurament de premis a les entitats guanyadores. Els vídeos enregistrats alerten dels greuges educatius, laborals i socials que pateixen encara les dones en relació als homes. Els lip dub són vídeos musicals d’un grup de persones que sincronitzen gestos i moviments amb una cançó.

Dissabtes 11 i 25 de març (10 matí, Oficina Jove de l’Urgell). Taller de defensa personal (Krav Magà) per a dones, amb Aitor Cano. El Krav Maga és un sistema de defensa personal a partir dels reflexes naturals del cos. No té regles com les arts marcials i qualsevol persona pot practicar-lo. Cal dur roba i calçat esportius. Inscripcions: Oficina Jove de l’Urgell (C/ La Solana, 6) · 973 314 392.  joventut@tarrega.cat

Dijous 16 de març (8 vespre, Oficina Jove de l’Urgell). Conferència: DONES QUE PARLEN, ESCRIUEN I FAN MÚSICA a càrrec de Maria Àngels Cabré, escriptora i directora de l’Observatori Cultural de Gènere. Un bon dia les dones van agafar la paraula i ja no l’han deixat. Això va succeir a inicis del segle XX, quan les reivindicacions sufragistes i un progressiu canvi de mentalitat les van dur a ocupar els espais que abans havien estat privatius dels homes. Escriptores, pintores, cantants i moltes altres dones de professions diverses es van incorporar a l’àmbit públic com un exèrcit de nous llenguatges i noves sensibilitats.

Divendres 24 de març (2/4 d’1 migdia, Teatre Ateneu). Conferència de prevenció contra la violència masclista, adreçada a alumnes de secundària: NO SOM VÍCTIMES. SOM SUPERVIVENTS a càrrec d’Ana Bella Estévez. Després de ser víctima de violència masclista durant anys, Ana Bella Estévez va crear la Fundación para la Ayuda a Mujeres Maltratadas y Madres Separadas, entitat sense ànim de lucre. El 2012 va crear l’Escola Ana Bella per l’Apoderament de la Dona. Ana Bella va ser elegida com una de les 10 dones líders en el sector social a Espanya per la revista Dona & Cia l’any 2012.

Divendres 24 de març (8 vespre, Oficina Jove de l’Urgell). Taller de prevenció contra la violència de gènere per a famílies, a càrrec d’Ana Bella Estévez. Els continguts de la conferència impartida als alumnes de secundària vertebraran també un taller obert al públic, especialment adreçat a les famílies. L’activitat ajudarà a prevenir la violència masclista mitjançant l’educació a la llar.

Dijous 30 de març (10 matí, Biblioteca Comarcal). Sessió del curs EL SEXISME TAMBÉ SURT DE FESTA a càrrec d’Ana Burgos, coordinadora de l’Observatori Noctambul@s, i Otger Amatller, coordinador de la Fundació Salut i Comunitat. Formació dirigida a professionals dels camps social, educatiu, sanitari i policial. Per aprofundir en la perspectiva de gènere aplicada a la prevenció de la violència masclista en espais de lleure i oci nocturn. La segona sessió del curs s’impartirà el 6 d’abril. Inscripcions: Oficina Jove de l’Urgell (C/ La Solana, 6) · 973 314 392 · joventut@tarrega.cat

 Font: Ajuntament de Tàrrega
Aquesta entrada s'ha publicat en activitats, informació i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s