Dia Mundial del Donant de Moll d’Os

El passat dissabte, dia 18 de setembre, va ser el Dia Mundial del Donant de Moll de l’Os, des de l’EAP de Tàrrega incidim en la importància que de fer donació de moll d’os i fem ressò de l’article publicat des del Banc de Sang i Teixits.

  • En el trentè aniversari del Registre de Donants de Moll d’Os, Catalunya compta amb més de 60.000 persones que han mostrat la seva voluntat per donar moll d’os
  • La qualitat de les mostres i l’augment de persones inscrites al REDMO fa créixer el número de donants efectius
  • El trasplantament de moll d’os és l’única opció per a pacients amb leucèmia o problemes a la sang
  • Tothom entre 18 i 40 anys pot entrar al Registre de Donants de Moll d’Os

El dissabte 18 de setembre se celebra el Dia Mundial del Donant de Moll d’Os per recordar a la ciutadania la importància de la donació de medul·la òssia.

Aquest any, coincidint el 30è aniversari del REDMO, el registre compta amb més de 60.000 persones inscrites a Catalunya, que sumen un total de 432.000 registrats a tot Espanya i 35 milions al món.

Només 1 de cada 4.000 donants del registre fa efectiva la seva donació. No obstant això, en aquest anys, ha crescut el número de persones que finalment fan la donació de moll d’os a un pacient compatible no emparentat. Això es deu a l’augment de persones inscrites al registre i a l’alta qualitat de les seves mostres.

201725 donants efectius
201843 donants efectius
201936 donants efectius
202053 donants efectius
ago-2138 donants efectius

El trasplantament, una oportunitat per als pacients

El trasplantament de medul·la òssia permet salvar la vida a milers de persones amb leucèmia o altres malalties de la sang.

Els darrers estudis demostren que com més jove és el donant, més probabilitats de sobreviure té el pacient. Per això, l’objectiu és trobar donants menors de 40 anys i especialment homes, ja que és el perfil idoni per als trasplantaments.

Per saber-ne més, cliqueu aquí.

Aquesta entrada s'ha publicat en informació, notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s