Activitats previstes per al Dia Mundial de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC)

Per celebrar el Dia Mundial de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) al @captarrega hem organitzat dos:
– Sessions d’exercicis respiratoris (oberts a tota la població)
– Tallers d’ús correcte d’inhaladors (podeu portar el vostre inhalador, si en teniu)

👉👉 Quan: divendres 19 de novembre a les 9.15h i a les 11.30h
👉👉 On: davant del CAP

Amb el lema “Pulmons sans: més important que mai”, es pretén destacar el fet que, malgrat la pandèmia de COVID-19, la MPOC continua essent una de les principals causes de mort arreu del món.

Per mantenir els pulmons sans, es recomana:
✅ Mantenir-se físicament actiu és important perquè ajuda a millorar la qualitat de vida, de les persones afectades i disminueix tant les hospitalitzacions com la mortalitat.
✅ Prendre la medicació de forma correcta. Utilitzar correctament els dispositius d’inhalació i respectar les pautes d’administració prescrites pel metge o metgessa millora la resposta al tractament i pot reduir tant el nombre d’aguditzacions com el d’ingressos hospitalaris.
✅ Seguir una alimentació saludable. Els suplements nutricionals en persones desnodrides poden promoure l’augment de pes i millorar tant la força muscular respiratòria com la qualitat de vida.
✅ Assistir a les visites de control. Els pacients han de visitar periòdicament el metge o metgessa per revisar els símptomes, avaluar el tractament i ajustar les intervencions en cas que sigui necessari.
✅ Vacunar-se. Mantenir-se sa i prevenir altres malalties greus pot ajudar a frenar la progressió de la MPOC i a evitar exacerbacions. Cal vacunar-se anualment contra la grip i el pneumococ.
✅ Participar en els programes de rehabilitació pulmonar, per millorar els símptomes i el desenvolupament de les activitats quotidianes.
✅ Evitar l’exposició a substàncies tòxiques. El fum del tabac, els contaminants de l’aire interior i exterior, i els irritants laborals són factors de risc per desenvolupar MPOC.
✅ Reduir el risc de COVID-19. Cal aplicar les mesures recomanades per evitar contraure la COVID-19, com el manteniment de la distància social, la higiene de mans i la vacunació.

Aquesta entrada s'ha publicat en informació i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s