Activitats relacionades amb la XXV Setmana sense fum i el Dia Mundial sense Tabac

Els/les professionals de l’EAP de Tàrrega han estat preparant diverses accions i activitats envers la XXV Setmana sense Fum (del 25 al 31 de maig) i el Dia Mundial sense Tabac (31 de maig).

Per això, el dijous dia 30 de maig, a partir de les 11 h fins les 13 h aprox. tindran instal.lada una taula informativa a la Plaça del Laberint (entre els carrers del Carme i de Santa Anna) on es realitzaran cooximetries amb les quals, mesuraran el monòxid de carboni de la població que ho desitgi.

La cooximetria és una prova senzilla, que permet mesurar la quantitat de monòxid de carboni (CO) a l’aire espirat per un individu. Aquesta quantitat està relacionada amb l’hàbit tabàquic ja que hi ha una relació directa entre el nombre de cigarrets consumits i els nivells de CO a l’aire espirat. El monòxid de carboni produït per la combustió del tabac, es combina amb l’hemoglobina dels glòbuls vermells de la sang reduint la capacitat de transport de l’oxigen dels pulmons a les cèl·lules de l’organisme. Per això, nivells elevats de CO poden produir malalties pulmonars, cardiovasculars i neurològiques.

També es disposarà d’una bustia on la gent que vulgui deixar de fumar podrà dipositar les seves dades i posteriorment seran programats per la seva infermera de referència per una visita antitabac.

Aquesta entrada s'ha publicat en activitats, informació i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari